Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Θεραπευτικες ιδιοτητες του κρασιου

Η συνετή κατανάλωση του (ένα με δύο ποτήρια την ημέρα) τονώνει το καρδιαγγειακό σύστημα. Τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρασί αυξάνουν την ωφέλιμη HDL χοληστερόλη, η οποία δρα ως ασπίδα προστασίας για την καρδιά. Ιδίως το κόκκινο φαίνεται πως καταπολεμά τις καρδιοπάθειες, τους θρόμβους και τα εγκεφαλικά χάρη στους αντιπηκτικούς παράγοντες που περιέχουν οι φλούδες του σταφυλιού.

(Η φλούδα των σταφυλιών χρησιμοποιείται για την παρασκευή μόνο του κόκκινου και όχι του λευκού κρασιού) Αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων, γεγονός που ενδέχεται να επιτείνει ακόμη περισσότερο την ιδιότητά του να ενισχύει την ΗDL. Εξουδετερώνει τα βακτηρίδια κι εμποδίζει την ανάπτυξη ιών. Εκτιμάται επίσης ότι αποτρέπει και το σχηματισμό λίθων στη χολή. σε ορισμένα άτομα, το κόκκινο κρασί ενοχοποιείται για την πρόκληση ημικρανιών. Η αλόγιστη κατανάλωση, εξαιτίας του αλκοόλ που περιέχει, μπορεί να προκαλέσει καρδιακές, ηπατικές κι εγκεφαλικές βλάβες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου