Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Φροντιδα για ασημενια κοσμηματα

Το κόσμημα που έχει ασήμι και είναι επιμεταλλωμένο, αντέχουν στον χρόνο και μειώνουν το φυσικό «μαύρισμα» του μετάλλου. Στην χειρότερη των περιπτώσεων το κόσμημα, έπειτα από πολύ καιρό μπορεί να θαμπώσει. Δεν είναι όλα τα ασημένια κοσμήματα που κυκλοφορούν επιμεταλλωμένα,  καθώς πρόκειται για μια δαπανηρή διαδικασία

Αν ωστόσο θέλετε να φρεσκάρετε τα ασημένια κοσμήματά σας, όποια κι αν είναι αυτά, είτε επιμεταλλωμένα, είτε όχι, ένα μπάνιο με ζεστό νερό (όχι καυτό) και σαπούνι που πλένετε τα πιάτα, είναι ό,τι πρέπει για διατήρηση της λάμψης του. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε, αρκεί όντως το κόσμημα να είναι από ασήμι και να μην έχει χρησιμοποιηθεί κόλλα για να κολληθεί π.χ. σε ένα καστόνι (θήκη) ένας ημιπολύτιμος λίθος.

Καλο θα ειναι να :

- Αποφύγετε να κοιμάστε με τα κοσμήματά σας εκτός κι αν αυτά είναι διακριτικά και σχεδόν «αόρατα» πάνω σας.
- Πάντα φοράτε το άρωμά σας και μετά το κόσμημα. Θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά μπορείτε να το διατηρήσετε έτσι, ακόμη κι αν δεν είναι επιμεταλλωμένο.
- Όταν δεν φοράτε τα κοσμήματά σας, να τα κρατάτε φυλαγμένα σε ένα σακουλάκι ξεχωριστά το καθ' ένα και ποτέ όλα μαζί σε μια μπιζουτιέρα.
- Αν ιδρώσετε, πριν το φυλάξετε, ξεπλύνετε το κόσμημα με νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου