Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Σκιαγραφηση προσωπικοτητας ενος ψυχοπαθη δολοφονου

Το προφιλ ενος ψυχοπαθη δολοφονου εχει σκιαγραφει απο τους ειδικους ως εξης :

«Πρόσωπο» πρώτο. Είναι ιδιόρρυθμος. Παρουσιάζει ασυνέπεια στη συναισθηματική ζωή του και υποτυπώδη κοινωνικότητα. Κινείται ανάμεσα στην άκρατη ευαισθησία και σε μια μειωμένη συναισθηματική αντίδραση, που πολλές φορές φθάνει ως την ψυχρότητα. Τίποτα τις περισσότερες φορές δεν προδικάζει την επερχόμενη έκρηξη της φρίκης. Μπορεί να είναι ευφυής ή το αντίθετο. Πλούσιος ή φτωχός, μορφωμένος ή αγράμματος. Πάντως, εγκληματεί με εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Μετά το έγκλημα συνήθως αποκαλύπτεται το μη ισορροπημένο της προσωπικότητάς του. Είναι ο κλασικός τύπος του δράστη ειδεχθών εγκλημάτων·. Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσεται ο Παν. Φραντζής, που σκότωσε τη γυναίκα του και κατατεμάχισε το πτώμα της για να το εξαφανίσει.

«Πρόσωπο» δεύτερο. Διαθέτει μια εκπληκτικά καλή αναγνώριση της συμπεριφοράς του. Παρουσιάζει έντονη ανωριμότητα και έλλειψη προβλεπτικότητας, καθώς και παρορμητικές εκδηλώσεις. Αισθάνεται μόνος. Δεν βρίσκει κατανόηση. Είναι μόνιμα δυσαρεστημένος από τον εαυτό του. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους άλλους. Σκοτώνει συνήθως άτομα του περιβάλλοντός του από μίσος που πολλές φορές δεν διαχωρίζεται από την αγάπη. Είναι ο ψυχοπαθητικός δολοφόνος. Σε αυτή την κατηγορία οι ειδικοί περιλαμβάνουν τον Θεόφιλο Σεχίδη, αλλά και σεξουαλικά διεστραμμένους, σαδιστές, μαζοχιστές, ακόμη και απατεώνες που ληστεύουν μια τράπεζα και δολοφονούν με αγριότητα.

«Πρόσωπο» τρίτο. Υπεραπασχολημένος, δραστήριος, δειλός. Δεν επιτρέπει στον εαυτό του εκτονώσεις και εκρήξεις. Φροντίζει να είναι παντού και πάντα συνεπής και αρεστός. Τον αφορά υπέρμετρα η γνώμη των άλλων. Καταπιέζεται αφάνταστα και κάποτε ξεσπά. Αν αυτό συμβεί, διότι μπορεί και να μη συμβεί, τα εγκλήματά του είναι αποτρόπαια. Ο υπερελεγχόμενος εγκληματίας. Εκείνος που από υπέρμετρη καταπίεση συμπεριφέρεται σαν ηφαίστειο. Σαν τον 16χρονο που φόρεσε τη μάσκα και σκότωσε τη μάνα του και τον πατέρα του.


Πηγη : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου