Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τα μυστικα των windows 7

1. Διαχείριση πολλαπλών οθόνων / προβολέων
Με το συνδυασμό Win+P ή την εντολή DisplaySwitch.exe από το Start μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της πρωτεύουσας και της δευτερεύουσας οθόνης, μεταξύ οθόνης και προβολέα, να απενεργοποιήσετε ένα από τα δύο και να χρησιμοποιήσετε αυτή που θέλετε κάθε στιγμή. Πολύ χρήσιμο όταν κάνετε παρουσιάσεις και δεν θέλετε να μπαίνετε συνεχώς στα μενού της κάρτας γραφικών.

2. Εξοικονόμηση ενέργειας
Οι νέες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας των Windows 7 θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στους κατόχους φορητών υπολογιστών. Από το Start βρίσκετε τα Power Options και κάνετε κλικ στο Change Plan Settings. Π.χ αν βλέπετε βίντεο, υπάρχει ειδική ρύθμιση "playing video" που δίνει προτεραιότητα στην εξοικονόμηση ενέργειας-ποιότητα εικόνας περιορίζοντας τις υπόλοιπες επιδόσεις.

3. Υποστήριξη βίντεο
Ο Windows Media Player 12 υποστηρίζει πολλά αλλά όχι όλα τα φορμάτ βίντεο. Ευτυχώς το πρώτο πακέτο codec shark007.net/win7codecs.html είναι ήδη έτοιμο και δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής σε προβληματικά ή παλιά αρχεία ήχου/βίντεο.

4. Απόκρυψη αναζητήσεων
Η αρχική ρύθμιση των Windows 7 είναι να θυμούνται όλες τις αναζητήσεις που έχετε κάνει στο Windows Explorer. Αν μοιράζεστε υπολογιστή με άλλους χρήστες και δε θέλετε να αποκαλύπτονται οι αναζητήσεις τότε τρέχετε το GPEDIT.MSC και από το User Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Explorer κάνετε διπλό κλικ στο "Turn off display of recent search entries..." και Enabled > OK. Αυτό θα κρατήσει τις αναζητήσεις στο ιστορικό αλλά δε θα τις προβάλει.

5. Προστασία δεδομένων
Τα Windows 7 προσφέρουν επιπλέον προστασία των προσωπικών δεδομένων σε φορητά μέσα, ειδικά σε στικάκια USB flash. Με διπλό κλικ στο στικάκι εμφανίζεται η επιλογή Turn on BitLocker και ακολουθώντας τις οδηγίες μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία και να τα ασφαλίσετε με κωδικό.



6. Problem Steps Recorder
Αυτό είναι μια καινοτομία που εισάγουν τα Windows 7 και η ιδέα είναι να γίνει ευκολότερη η περιγραφή ενός προβλήματος. Αν δείτε ότι κάποιο λογισμικό παρουσιάζει αστάθειες μπορείτε να κάνετε κλικ στο Start, να γράψετε PSR και να πατήσετε Enter. Αυτό θα αρχίσει την καταγραφή κάθε κλικ και πλήκτρου που πατάτε, θα καταγράψει στιγμιότυπα της οθόνης και θα εξάγει τα δεδομένα σε ένα αρχείο MHTML το οποίο μπορείτε να στείλετε σε κάποιον με γνώσεις ή στο service του υπολογιστή.

7. Ανίχνευση και επίλυση προβλημάτων
Αν παρατηρείτε αστάθειες κατά τη λειτουργία των Windows 7 μπορείτε να τρέξετε το πρόγραμμα Find and fix problems (ή 'Troubleshooting') από το μενού του Πίνακα ελέγχου. Αν υπάρχει όντως κάποιο πρόβλημα και κατι που μπορεί να γίνει θα σας κατευθύνει το ίδιο το πρόγραμμα μέσω ενός Wizard.

8. Εγγραφή αρχείων image
Αν και γενικά είναι καλύτερη ιδέα να χρησιμοποιείτε ξεχωριστό πρόγραμμα για κάθε δουλειά, τα Windows 7 έχουν ISO Burner για την εγγραφή αρχείων image σε CD ή DVD. Πολύ απλά κάνετε διπλό κλικ με ένα άδειο δίσκο στον οδηγό και τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα.

9. Boot CD
Η δημιουργία ενός δίσκου εκκίνησης/επαναφοράς (Boot CD) είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Αυτό γίνεται μέσα από τα Windows 7 X από το μενού Start > Maintenance > Create a System Repair Disc. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι, ίσως, ο μοναδικός τρόπος να σώσετε τα αρχεία που έχετε δημιουργήσει.

10. AppLocker
Αν θέλετε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στα προγράμματα που γίνονται εγκατάσταση και εκτέλεση από άλλους χρήστες υπάρχει το AppLocker, ένα νέο στοιχείο των Windows 7. Τρέχοντας το αρχείο GPEDIT.MSC και πηγαίνοντας στο μενού Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Application Control Policies > AppLocker μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένες εταιρείες λογισμικού, συγκεκριμένες εφαρμογές κ.α.

11. Αναβαθμισμένη αριθμομηχανή
Το κομπιουτεράκι των Windows 7 είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο με στατιστικά εργαλεία, μετατροπέα μονάδων, υπολογιστή ημερομηνιών, αποστάσεων, τόκων κ.α. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό excel αφού δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής στοιχείων σε υπολογιστικό φύλλο.



12. Περιβάλλον XP
Για όσους έχουν συνηθίσει το περιβάλλον XP ή όσους δεν μπορούν να εκτελέσουν συγκεκριμένες εφαρμογές σε περιβάλλον Windows 7, υπάρχει το ειδικό XP Mode. Ωστόσο, αυτό δουλεύει μόνο σε συστήματα που έχουν εξομοίωση hardware (AMD-V or Intel VT). Αν το PC σας είναι συμβατό, η επιλογή ενεργοποίησης των XP υπάρχει μέσα στο BIOS.

13. Δεξί κλικ σε όλα
Η λειτουργία του δεξιού κλικ είναι αναβαθμισμένη στα Windows 7 εμφανίζοντας πληθώρα εντολών και μάλιστα διαφορετικών σε κάθε πρόγραμμα. Με δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας έχετε όλες τις επιλογές για τις ρυθμίσεις της οθόνης. Με δεξί κλικ στο εικονίδιο του Explorer στη γραμμή εργασιών υπάρχει συντόμευση για δημοφιλείς προορισμούς όπως τα Έγγραφα, οι Εικόνες κ.α. Αν πάλι δεν θέλετε τον Internet Explorer με δεξί κλικ επιλέγετε unpin και βάζετε κάποιον άλλο browser.

14. Αυτόματη διάταξη εικονιδίων
Αν η επιφάνεια εργασίας είναι γεμάτη εικονίδια με δεξί κλικ και View > Auto arrange δίνετε την εντολή να αναδιαταχθούν αυτόματα. Ωστόσο, στα Windows 7 αυτό μπορεί να γίνει με παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου F5.


Πηγη : men24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου